DubaiGuide.no

- alt om Dubai

 

Hjem

Om

Kontakt

Annonsere


 

 

Attraksjoner

Opplevelser

Restauranter

Severdigheter

Shopping

Sport

Booking

Hotell

Reiseselskap

Feriepenger og Lån

Flybilletter

Informasjon

Etiske regler i Dubai

Faktaguide Dubai

Fotogalleri

Været i Dubai


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser


®
 


 

Shopping i Dubai

 

Når man er i Dubai kommer oppdagelsen ganske fort om at her finnes det meste, her er alt stort -veldig stort, her er det billig, og her er det en utrolig kultur. Man kan ganske fort bli blakk hvis man ikke passer på, og hvis man lar seg friste av alle mulighetene.

I tillegg til at det finnes små koselige butikker og mange souker (markedsplasser) har Dubai et stort antall kjøpesenter i verdensklasse, og uansett hvor man beveger seg er det tilbud på gull, sølv, tepper, krydder og mye, mye mer.

 

 

En av mange fantastiske "attraksjoner" i Dubai er "shoppingfestivalen". Dette er en månedslang festival som arrangeres tidlig på vårparten hvert år (jan./feb - se dato her og info. her), og den overgår alt av hva man tidligere kunne tenke seg når det gjelder shopping. Her kan man bare glemme alt man trodde man visste om pengebruk.

Her er noen få eksempler

* Hver dag vinner en tilfeldig kunde i en av Dubais utallige gullbutikker en gullbarre på 1 kilo

* Hver week-end trekkes en ukevinner som får tre kilo gull

* Hver dag deles det ut tre luksusbiler til tilfeldige besøkende.

Alt dette og mye mer kan man delta i hvis man skaffer seg et gratislodd i en avis eller i en forretning, dersom man handler for et symbolsk beløp. Er man fra et annet land og tilfeldigvis blir en heldig vinner så er alle omkostninger som eks. frakt dekket.

Alle forretninger har gratislotterier med biler som gevinst. Om ikke dette er nok så kan man vinne jorden rundt reiser, store kontantbeløp osv. I Dubai er nesten alt det umulige - mulig.

Shoppingfestivalen i Dubai har på noen ganske få år utviklet seg til å bli verdens største. Hit kommer anslagsvis tre millioner mennesker fra nær og fjærn og det omsettes for flere milliarder.

For "den vanlige turist" på en "normal" shopping/ferietur kan man her i Dubai virkelig gjøre et godt gullkjøp, for ikke noe annet sted i verden er gull billigere (men husk, det må prutes), og det er i motsetning til mange andre populære feriesteder, ekte varer. Gull er naturlig nok en ettertraktet vare for turister i Dubai, og det er mange som også kjøper dette enten på gullsouken eller på flyplassen. Dersom man heller ønsker å ta shoppingen på "hjemveien" før man tar plass på flyet, så kan et besøk på Dubai City Centre være vel verd. Dette kjøpesenteret ligger på vei til flyplassen og her finnes alle kjente merkevarer til lave priser. 

I Dubai kan man også oppleve de flotteste kjøpesentra som finnes. Her har de alt, uansett hva man leter etter, og omgivelsene er fantastiske. Her er ingentin som hjemme.

Nedenfor har vi satt opp et lite utvalg slik at man kan orientere seg før reisen til Dubai.


 

 


 

 

 

Shoppingsenter i Dubai

 

 

Bur Juman Shopping Centre

 

 

 

I Bur Juman er det nesten 200 flotte butikker hvor man finner omtrent alt mulig. Her er det europeiske og amerikanske merke og moteklær, gull, sportsartikler og mye, mye mer. Dette senteret ligger i Bar Dubai-området.

 


 

 

 

 

 

 

Lamcy Plaza Shopping Centre

 

 

Lamcy Plaza har ca. 180 butikker innen alle produktkategorier, det er restauranter og cafeer og flotter "friområder" hvor man kan slappe av å se på folkelivet. Senteret som ligger i Deira området er bygd

en kopi av Tower of London.

 

 


 

 

 

Wafi City - Shopping Mall

 

 

 

Wafi City er et av de absolutt fineste sentra i Dubay. Her er det over to-hundre fantastisk fine butikker som tilbyr alt mulig. I tillegg til alle de fine butikkene har senteret alle mulige aktiviteter for barn, som tivoli, kino, rulleskøytebane, aktivitetsrom, fotorom og mye mer. Senteret har mange delikate restauranter med mat fra alle verdenshjørner. Her går både dagen og pengene fort. Besøker du Wafi så husk a skaff deg Wafi Welcome Card. Dette får du i informasjonen på senteret, og det er et kort som gir bl.a. rabatter.

 

 


 

 

 

Al Ghurair City

Al Ghurair City er et forholdsvis nytt shoppingsenter i Dubai. Senteret eies og drives av den kjente Dubai familien Al Ghurair som er en av byens pinerer når det gjelder senterdrift. I sitt nye senter (eller City som det nesten er) kombinerer familien på en utmerket måte østens gamle tradisjoner mot det nye og moderne Dubai.

 

 

I Al Ghurair City som ligger i ligger i Deira-området finner man alt mulig. Her er det ikke spart på noe, og det er (som de andre sentra i Dubay) en opplevelse i seg selv - det må oppleves.


 

 

 

Deira City Centre

Dette er stedet. Deira City Centre ligger midt i sentrum av Dubai ved Sheikh Zayer Rd. Her er det over 370 (og som alltid i Dubai) fantastisk flotte butikker. Her er det bl.a 120 Fashion outlets butikker, den største sportsbutikken i Dubai, gullbutikker, flere restauranter, kino, aktivitetssenter, spa senter og mye mer.

 

 

 

Deira City Centre er så populært i Dubai at her er det som regel bestandig fullt. Dette er et senter hvor man uten problem kan tilbriunge en hel dag med bare shopping og hygge.


 

 

 

Mall of Emirates

Mall of Emirates må oppleves. Dette er virkelig en attraksjon med shopping, restauranter, aktiviteter, show, teater, kunstsenter, egen "magic planet", kino og mye mer. Her har de alt, det er store utvalg, det er kjente merker og det er priser man bare kan drømme om hjemme. Når man besøker Mall of Emirates går timene fort og nesten en hel dag må påregnes, kanskje flere.

 

 

 

 

 

Dette er senteret for alle, og ikke bare er det et shoppingsenter men her finnes noe man ikke skulle kunne tro var mulig i en "ørkenby", nemlig en innedørs slalombakke som er 400 meter lang og har en fallhøyde på 60 meter. I tillegg er det eg egen barnebakke og kjelkebakke. I tillegg til alt som er nevnt finnes også et hotell. Mall of Emirates ligger ved den kjente gaten Sheikh Zayed, og i nærheten av det 7* hotellet Burj al Arab. 


 

 

 

Al Khaleej Centre

I Al Khaleej Centre finner du nesten alt det du trenger, og senteret tilbyr alt av det beste eksempelvis innen klær, parfyme, sko o.l. Senteret har aktivitetsrom og flere restauranter.


 

 

 

Al Bustan Centre

 

Her finner du nesten hundre butikker som tilbyr det beste av det beste med eksempelvis mote klær, alt av parfyme, de fineste klokker, sko, restauranter med fine menyer og mye mer.

 


 

 

 

Al Manal Centre

   

 

      

På Al Manal Centre står opplevelsene formelig i kø. Dette er langt unna det man er vant til fra hjemmelige kjøpesentra. 


 

 

 


 

 

 

 

Dubai Gold Souk

Helt fra de tidligste tider har handelen i Emiratene foregått på tradisjonelle markedsplasser eller Souker som er det arabiske navnet. Fortsatt foregår handelen i Dubai på souker og det finnes souker for gull, parfyme, fisk osv. Det mest populære og den mest kjente er gullsouken. 

Dubai Gold Souk ligger i det østlige området av Dubai kommersielle forretningsområde i Deira. (Deira er et område i Dubai). Her er det over tre hundre forhandlere som nesten utelukkende handler med smykker. Forhandlere inkluderer både de veletablerte butikkene som Damas, ARY og Joy Allukas men også mange mindre butikker som nesten utelukkende handler med gull. Noen anslag viser at det til enhver til i souken er ca. ti tonn med gull.

 

 

 

Her er det mange gater med butikker på rekke og rad som tilbyr gullsmykker, rent gull, ja gull i alle varianter og i alle de beste kvalitet. Her kan man virkelig gjøre et kupp, men bare det å være tilstede på dette området og se folkelivet er en opplevelse. Det blinker i gull overalt.


 

 

 

Dubai Spice Souk

En annen av de tradisjonsrike Dubai Souk er kryddersouken. Den ligger "vegg i vegg" med gullsouken og er lett å finne, og dette er det virkelige markedet for ekte arabisk krydder. Her i de trange gatene tilbys handlende all verdens krydder, og man kjenner lukten av nymalt, eksotisk krydder på lang avstand. Denne souken er virkelig verd et besøk.

 

 

 


 

 

 

Dubai Perfume Souk

På Dubai Perfume Souk strømmer duftene fra tusenvis av forskjellige søte aroma. Her er duter for alle og dersom man ikke finner nøyaktig det man liker så kan man på kort tid ved hjelp av en ekspert få "designet" sin egen parfyme. Her finnes parfymer fra hele verden, her er alle de kjente duftene, men her er selvfølgelig også alle de spesielle arabiske med sin sterke krydderaktige lukt. Man kan selvfølgelig få kjøpt parfyme i alle av Dubai's kjøpesenter, men den beste handelen gjøres på Dubai Perfume Souk.

 

 


 

 

 

Dubai Carpet Souk

Dubai er rett over Gulfen mot Iran og hva er da mer naturlig enn at det mellom landene foregår import/eksport av persiske tepepr. I The Blue Souk (central market) er det mulig å gjøre et virkelig teppekupp for her er prisene lave, og det går an å prute. I tillegg kan man her lære av betjeningen om teppedesign, teppekvaliteter og mye mer.

Dersom du ser etter et flott teppe, og besøker denne souken så ta en tur til Tabriz Carpet Exhibit å snakk med Attif Hellal, da får du en fin opplevelse, og mange artige historier.

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Gullsouken i Dubai. Herkan du  kjøpe gull til 50% av prisene hjemme. 

 

 


AltomFerien

AustraliaGuiden

CubaGuiden

EgyptGuiden

KyprosGuiden

  CruiseGuide

BåtGuiden

AltOmLondon

TunisiaGuiden

 

Alt innhold på CubaGuide.no er opphavsrettslig beskyttet ©