DubaiGuide.no

- alt om Dubai

 

Hjem

Om

Kontakt

Annonsere


 

 

Attraksjoner

Opplevelser

Restauranter

Severdigheter

Shopping

Sport

Booking

Hotell

Reiseselskap

Feriepenger og Lån

Flybilletter

Informasjon

Etiske regler i Dubai

Faktaguide Dubai

Fotogalleri

Været i Dubai


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser


®
 


 

FaktaGuide

 


 

 

 


 

 

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

 


 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

Emiratene

Klimaet er meget varmt og fuktig store deler av året. I perioden november – april kan man imidlertid regne med pent, norsk sommervær. I perioden mai – oktober når temperaturene 45-50 grader, tidvis med fuktighet på 90 - 100 pst.

 

Været i De Forenede Arabiske Emirater - I dag !


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Government of UAE

 

Offisielt navn

De forente arabiske emirater, FAE (fyrstedømme/emirat) United Arab Emirates, UAE.

 

Areal

77 700 kv. km. (Størrelse som Østerrike)

 

Folketall

Om lag 3,2 millioner. Omlag en halv million mennesker er borgere av FAE, de øvrige er fremmedarbeidere. Meget stort innslag av indiske (ca. 1 mill), pakistanske (0,8 mill.) og andre asiatiske og arabiske fremmedarbeidere. Forøvrig meget bred internasjonal tilstedeværelse.

 

Største byer

Abu Dhabi (hovedstad), Dubai, Sharjah, Al Ain. Innbyggertall varierer noe, men Abu Dhabi og Dubai har begge mellom 600 000 og 1 mill. innbyggere

 

Språk

Arabisk, men engelsk er meget utbredt. Som følge av det store antallet innvandrere (om lag 80 pst.), er også hindi og urdu meget utbredt.

 

Nasjonal- produkt i USD

60,7 mrd USD. (anslag) FAE (Abu Dhabi) er en vesentlig olje- og gassprodusent med betydelige reserver (4. største i verden). Dubai viktig forr.senter.

 

Valuta

Dirham (AED). 1 dirham har fast vekslingskurs 3,66 mot USD. Tilsvarer om lag NOK 2,20 (sommer 2002). Veksling kan gjøres hos pengevekslere eller i banker. Pengevekslerne kan gi en bedre kurs enn bankene men aksepterer ikke alltid reisesjekker.

 

Kredittkort

Alle vanlige kredtittkort aksepteres i hoteller og større forretninger. Visa og MasterCard mer akspetert enn Amex og Diners. Landet har mange minibanker.

 

Tips

FAE er et muslimsk land som følger tradisjonelle skikker og tradisjoner. Relativ normal påkledning, men noe mer konservativt enn i Europa. Ved forretningsmøter bør menn bruke slips/dress. Kvinner bør dekke skuldre og ha knelengde på kjole/skjørt. Fritidsantrekk er liberalt.

Kvinner håndhilser sjelden, og vises forøvrig stor respekt. Man bør være forsiktig i omgangen med alkohol. Trafikken er hektisk i forhold til norske forhold, og man bør utvise forsiktighet i trafikken.

 

Klima

Klimaet er meget varmt og fuktig store deler av året. I perioden november – april kan man imidlertid regne med pent, norsk sommervær. I perioden mai – oktober når temperaturene 45-50 grader, tidvis med fuktighet på 90 - 100 pst.

 

Helseforhold og mathygiene

Meget god standard. Vann kan drikkes fra springen, men drikkevann anbefales kjøpt på flasker pga. smaken. Restauranter og øvrige spisesteder holder normalt god standard. Ingen vaksinasjonskrav, men kontakt helsemyndigheter ved lengre opphold og opphold utenfor byene. Leger og sykehus anses å ha varierende, men stort sett tilfredsstillende standard. Et opphold i De Forente arabiske Emirater kan innebære en viss fare for å bli smittet av hepatitt A og B. Undersøk

 

Strøm/telefon

220 V stabil spenning, men annet støpsel enn i Norge. God GSM-dekning. Norske telefoner kan benyttes.

 

Transport

Det finnes ikke tilfredsstillende offentlige kommunikasjonsmidler. Leiebil eller taxi benyttes i utstrakt grad. Taxi er svært rimelig. Gode flyforbindelser til/fra Europa fra Dubai og Abu Dhabi.

 

Turistkontor

Dubai Turistkontor: St. Eriksg. 75, Box 12152 102 24 Stockholm - Sverige

Tlf: +46 8 411 11 35

 

Ambassade

FAEs ambassade med ansvar for Norge ligger i Bonn, Tyskland. Erste Fährgasse 6, D-53113 Bonn. Tel.: + 49-228-26 70 70.

 

Visum

Norske statsborgere må ha gyldig pass gyldighet på mer enn 6 måneder etter planlagt avreise fra landet. Visum kreves ikke lenger for norske statsborgere.

PET 30 dagers turistvisum utstedes på flyplassen ved ankomst. Man kan bli nektet innreise dersom man har et israelsk visa/stempel i passet. ( www.landsider.no)

 

Nødtelefoner

Ambassaden i Abu Dhabi: +971-2-621 1221. Politi 999, ambulanse 998/999

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Den norske ambassaden i Abu Dhabi, Al Masaood Tower, Hamdan Street, Postboks 47270, Abu Dhabi. Tel.: +971-2-621 1221. Det norske konsulatet i Dubai. Tlf: +971-4-353 3833

 

Tidsforskjell til Norge

+ 2 timer ved sommertid i Norge, + 3 timer ved vintertid.

 

Nasjonale helligdager

Nasjonaldag 2. desember. For øvrig muslimske helligdager (bevegelige). Nasjonaldag 2. desember. I tillegg til bevegelige helligdager; tre dager etter slutten av Ramadan og 4 helligdager som inntreffer 70 dager etter slutten av Ramadan.

 

Normale åpningstider bank, off. kontorer og butikk

Banker og offentlige kontorer er normalt åpne fra 0800 til 1230 – 1400. Forretninger er normalt åpne 0800–1300 og 1600–2300. Kjøpesentra er åpne fra 1000 til 2300.

 

Andre opplysninger

Eid-al-Fitr en er markering som tilsier at Ramadan slutt. Eid-al-Adha er en markering som påminner alle troende muslimer om at tiden er inne for å reise til Mekka. Lailat al-Mi´raj er en religiøs markering av profeten Mohammeds himmelfart. 

Tips er vanligvis ikke forventet men blir satt pris på av mange servitører pga. deres meget lave lønn. Man må i denne sammenheng være oppmerksom på at hvis resteauratregningen har et påført servicegebyr så er dette til restauranten og ikke til kelneren. Pruting er vanlig ute på markedet på klær, sko, kamera, smykker, suvenirer osv.

Finnes på flyplassen, Baniyas Square, BurJuman Centre, Mercato Mall, Wafi City Mall, Hamarain Centre.

(Kilde: UD)

Alkohol og Narkotika

De fleste barer, restauranter og hoteller i Dubai har anledning til å servere alkohol (de må ha lisens). 

Alkoholholdige drikker kan ikke kjøpes i butikker og supermarkeder dersom disse ikke har lisens for slikt salg.

Tilatelsen gjelder kun for ikke-muslimer, og den er utstedt av det lokale politiet. Det er totalt forbus mot å drikke alkohol, og å vise seg beruset på et offentlig sted. Landet har også nulltoleranse relatert til alkohol og bilkjøring. Overtredelse kan medføre fengsel.

Dubai har også en meget strengt regel/lovverk vedrørende narkotika. Straff for bestittelse selv av minimale mengder er lange fengselsopphold. Dubai har dødstraff for narkotika omsetning og besittelse men dette blir lite idømt.

Annen kilde


 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om mye i Dubai)

 

 

Ferieguider

 


 

 

Flyplasser og Flyselskap

 

Dubai  Airport

Fujairah Airport

Sharjah Airport

 

Emirates

Asia - Air

 


 


Gullsouken i Dubai. Herkan du  kjøpe gull til 50% av prisene hjemme. 

 

 


AltomFerien

AustraliaGuiden

CubaGuiden

EgyptGuiden

KyprosGuiden

  CruiseGuide

BåtGuiden

AltOmLondon

TunisiaGuiden

 

Alt innhold på CubaGuide.no er opphavsrettslig beskyttet ©