DubaiGuide.no

- alt om Dubai

 

Hjem

Om

Kontakt

Annonsere


 

 

Attraksjoner

Opplevelser

Restauranter

Severdigheter

Shopping

Sport

Booking

Hotell

Reiseselskap

Feriepenger og Lån

Flybilletter

Informasjon

Etiske regler i Dubai

Faktaguide Dubai

Fotogalleri

Været i Dubai


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser


®
 


 

Etiske regler i Dubai

 


 

 

 

 


 

 

 

Dubai har strenge regler vedrørende etikk, og man kan både som fastboende og som turist risikere bøter, fengsel eller deportasjon for brudd på landets meget strenge moralske regler

 

Det styrende råd i Dubai har utarbeidet et meget strengt regelverk for det som defineres som moralske regler for emiratet. Før man reiser til Dubai kan det være nyttig å lese disse så man slipper å komme opp i ubehagligheter. Utenriksdepartementets landsider har mer om disse reglene - Les disse her. På denne eksterne linken er det en fullversjon av regelverket i Dubai. Les fullversjonen her.

 

 

Her kan du lese noen eksempler på regelverket i Dubai.

 

1)

Det er forbud mot det som kalles for fysisk kontakt mellom kjønnene, eksempelvis kysse og klemme, flørte åpenlyst, seksuell sjikanering eller trakassering.  I Dubai er det bare gifte par har lov til å leie hverandre på offentlig.

 

2)

Dubai har krav om en anstendig påkledning for alle. Her skal kvinner ikke ha for korte skjørt, gå i bukser, det skal ikke være gjennomsiktige klær, ettersittende klær, utringede klær og man har ikke lov til å gå i badetøy andre steder enn i badeområdene. Man skal spesiellt være oppmerksom på hvordan man går kledd i og ved regjeringsbygg.

 

3)

Det er forbud mot dansing og høy musikk på alle offentlige områder.

 

4)

Det er et generellt forbud mot alkoholinntak på alle andre steder enn de som er innvilget serveringslisens. I tillegg til dette er det forfud mot beruset opptreden utenfor spesielt avsatte områder som eksempelvis hotell/hotellområder.

 

 

 

5)

Det er forbudt å fotografere kvinner eller familier uten først å ha innhentet tillatelse fra disse.

Man skal også være litt forsiktig med fotografering av enkelte offentlige bygninger.

 

6)

Det foreligger et krav om at man må ha en forhåndsgodkjenning for innførsel av enkelte medisiner. I denne sammenheng er det viktig at de som er avhengig av medisiner undersøker på forhånd hva/hvilke som må godkjennes.

 

7)

Det er et strengt forbud mot å spise, drikke og røyke på offentlige steder i dagslys under muslimenes hellige måned Ramadan. Undersøk for reisen når denne er. Eks. den neste Ramadan er i perioden fra 10. august til 9. september neste år.

 

8)

Som i mange andre land er det også i Dubai et forbud mot røyking i alle offentlige bygg. Det er også et generellt forbud mot fornærmelse av landets symboler, som eksempelvis landets ledere, landets flagg og alle andre nasjonale symboler.

 

 

Selv om det foreligger et (for oss) strengt regelverk (Les fullversjonen her) så ha myndighetene i Dubai en viss forståelse for at utlendinger kommer fra, og er vant til en annen kultur og oppførsel, men det forventes at alle turister tar hensyn til lokale skikker og normer.

 


 


Gullsouken i Dubai. Herkan du  kjøpe gull til 50% av prisene hjemme. 

 

 


AltomFerien

AustraliaGuiden

CubaGuiden

EgyptGuiden

KyprosGuiden

  CruiseGuide

BåtGuiden

AltOmLondon

TunisiaGuiden

 

Alt innhold på CubaGuide.no er opphavsrettslig beskyttet ©