DubaiGuide.no

- alt om Dubai

 

Hjem

Om

Kontakt

Annonsere


 

 

Attraksjoner

Opplevelser

Restauranter

Severdigheter

Shopping

Sport

Booking

Hotell

Reiseselskap

Feriepenger og Lån

Flybilletter

Informasjon

Etiske regler i Dubai

Faktaguide Dubai

Fotogalleri

Været i Dubai


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser


®
 


 

Attraksjoner og Opplevelser

 

Wild Wadi Waterpark


 

 

 


 

 

Wild Wadi Waterpark

Like ved de flotte hotellene Jumeirah Beach Hotel og Burj al Arab ligger det flotte badelandet Wild Wadi Waterpark. Her er det morro for barn i alle aldre (fra 1-80). Badelandet som er på over tolv hektar har vansklier i forskjellige størrelser og "vanskelighetsgrader", det er basseng som er dybdetilpasset alle, det er basseng som har bølgemaskiner hvor man kan surfe og mye mye mer. Dette er noe for hele familin, og anbefales. Wild Wadi Waterpark


 

 

 

Jumeira Beach Park

Det store badelandet Jumeira Beach Park ligger omtrent på stranda ved Jumeira Beach, og ved Jumeirah Beach Hotel (som også er eier). Her er det alt mulig av attraksjoner som tilhører et moderne badeland. Eierne har ikke spart på noe. Området har i tillegg til stranden, restauranter, fine, velholdte og palmebeplantede grøntområder hvor man kan slappe av og nyte dagen.

Jumeira Beach Park har åpent alle dager hele uken, men lørdager er parken åpen kun for kvinner og barn. (Noen muslimske bestemmelser).


 

 

 

 

 

 

Creek Park

Creek Park er et moderne og vakkert parkområde på nesten hundre hektar som ligger litt vest for Dubai Creek. Parken har mange fine fasciliteter for både barn og voksne (eks. golf). Park har åpent alle dager hele uken, men onsdager er parken åpen kun for kvinner og barn. (Noen muslimske bestemmelser).

 

 

 


 

 

 

Safa-park

Safa Park er et kjempestort område på totalt 640 hektar. Dette er en grønn oase som lyser opp midt i det store ørkenområdet. Her finnes alle mulige fasciliteter som dekker alle besøkendes behov. Det finnes en innsjø, sportsområder og det er (noe som mange turister ikke er vandt med) et eget område for kvinner (noen muslimske bestemmelser).

 


 

 

 

Grand Mosque

Grand Mosque ligger i det området av Dubai som heter Bur Dubai. Denne vakre bygningen er et av Dubai's mest besøkte attraksjoner.

Dette er en av de største moskeer i verden og den rommer nesten femten-hundre mennesker.

Den er bygd i tradisjonelle islamsk arkitektur og ble åpnet første geng i 1900, og den har det største minaret i Dubai.

Adresse: Al Fahid Street.


 

 

 

Burj al Arab

Burj al Arab er verdens fineste, verdens mest kjente, verdens høyeste og verdens eneste - - Syvstjerners-Hotell. Overnatte her ? Ja ok, men da ryker hele feriebudsjettet for de aller fleste. Her er det dyrt. Alt her koster. 

Man må som turist til og med betale for å få lov til å se resepsjonen. Men, det er flott! Adressen til dette supre hotellet er Jumeirah Beach Road. Se live her!


 

 

 

Dubai Museum

Dubai museum ligger i det som en gang ble kalt Al Fahidi fortet som er byens eldste bygning. I dette museet kan man se historiske og arkeologiske samlinger fra tidsperioden før oljeeventyret startet i Dubai.

Adresse: Al Fahid Street.


 

 

 

Dubai Zoo

Dubai Zoo ligger ved en frodig forstad til Jumeirah. Dette er en fin dyrehage som "huser" nesten tre-hundre forskjellige dyr, som eksempelvis hyener, løver, pumaer, jaguarer, bengalske tigre, arabiske ulver, gorillaer og bjørner. I tillegg til dette har dyreparken over fire-hundre forskjellige reptiler.

Foto: pbase


 

 

 

 

 

Dubai Gold Souk

Helt fra de tidligste tider har handelen i Emiratene foregått på tradisjonelle markedsplasser eller Souker som er det arabiske navnet. Fortsatt foregår handelen i Dubai på souker og det finnes souker for gull, parfyme, fisk osv. Det mest populære og den mest kjente er gullsouken. 

Dubai Gold Souk ligger i det østlige området av Dubai kommersielle forretningsområde i Deira. (Deira er et område i Dubai). Her er det over tre hundre forhandlere som nesten utelukkende handler med smykker. Forhandlere inkluderer både de veletablerte butikkene som Damas, ARY og Joy Allukas men også mange mindre butikker som nesten utelukkende handler med gull. Noen anslag viser at det til enhver til i souken er ca. ti tonn med gull.

 

 

Her er det mange gater med butikker på rekke og rad som tilbyr gullsmykker, rent gull, ja gull i alle varianter og i alle de beste kvalitet. Her kan man virkelig gjøre et kupp, men bare det å være tilstede på dette området og se folkelivet er en opplevelse. Det blinker i gull overalt.


 

 

Dubai Spice Souk

En annen av de tradisjonsrike Dubai Souk er kryddersouken. Den ligger "vegg i vegg" med gullsouken og er lett å finne, og dette er det virkelige markedet for ekte arabisk krydder. Her i de trange gatene tilbys handlende all verdens krydder, og man kjenner lukten av nymalt, eksotisk krydder på lang avstand. Denne souken er virkelig verd et besøk.

 

 

 


 

 

 

Dubai Perfume Souk

På Dubai Perfume Souk strømmer duftene fra tusenvis av forskjellige søte aroma. Her er duter for alle og dersom man ikke finner nøyaktig det man liker så kan man på kort tid ved hjelp av en ekspert få "designet" sin egen parfyme. Her finnes parfymer fra hele verden, her er alle de kjente duftene, men her er selvfølgelig også alle de spesielle arabiske med sin sterke krydderaktige lukt. Man kan selvfølgelig få kjøpt parfyme i alle av Dubai's kjøpesenter, men den beste handelen gjøres på Dubai Perfume Souk.

 

 


 

 

 

Ørkensafari

Ørkensafari er en populær opplevelse for Dubai turister, og bilkjøring i ørkensanden er som et eventyr. Denne aktiviteten er noe som arrangeres av alle  hotellene (som regel på ettermiddag / kveldstid for å få med den fantastiske ørken solnedgangen), og gjennomføres etter følgende opplegg. Man fraktes fra hotellet og blir transportert til et ørkenområde.

Her blir man plassert i en bil (4WD) med instruktør, og ferden opp og ned mellom de store sanddynene. Dette er en morsom opplevelse og bør prøves.  Etter "heisaturen" samles alle for å beundre solen som senker seg i sanden. Deretter og før man reiser tilbake til hotellet, går turen videre til en beduinleir hvor det serveres mat og drikke.

 


 

 

ElveCruise i Dubai

Al Mansour dhow Dinner Cruise er for mange Dubai ferierende et høydepunkt. Dette elvecruiset foregår i hyggelige former hvor man kan slappe av å se elvebreddens travle folkeliv fra vannet. Det serveres en ekte arabisk buffé og det er åpen bar.

Litt info:

- En dhow er en

- Det vi kjenner fra hjemmelige trakter som taxibåt, er her i Dubai små trebåter og kalles for abras. Disse benyttes i hovedsak mellom områdene Bur Dubai Abra Dock og Deira Old Souq Abra Dock og mellom Dubai Old Souq Abra Dock og Sabkha Abra Dock.


 

 

 

Emiratene på egenhånd

(Noen tips og anbefalinger til utflukter med leiebil).

 

For mange, og kanskje de fleste som legger ferieturen til Dubai, er ønske om en solrik ferie i et fremmed land med fremmed kultur med bading, soling, opplevelser og shopping. For dem som gjerne vil gjøre litt mer enn bare å holde seg ved "hotellveggen og stranda" er mulighetene mange. 

Leie en bil å ta noen utflukter på egen hånd anbefales. Det er enkelt i og med at alle de kjente bilutleie selskapene er i Dubai, og det er priser som er mye rimeligere enn hjemme. Selv om trafikkforholdene i Dubai har vist en økning de senere årene, og at bilkøer sammen med  kanskje noe uvettig kjøring fra de fastboende kan forekomme (spesiellt i bysentrum), er det likevel ganske enkelt å ta seg frem i denne byen: Det er ingen grunn til ikke å prøve. 

Bur Dubai-området regnes for å være ganske greit å "takle" dette bl.a. fordi her er det bra veier og en trafikkskilting som er forståelig for de fleste.

 

 

Dubai - Muscat/Oman

En tur fra Dubai til Muscat i Oman er å anbefale. I Muscat kan man oppleve Emiratene "slik de egentlig er" sett i forhold til til den alt mer voksende og moderne byen Dubai. Avstand fra Dubai til Muscat er ca. femti mil og tar omtrent fem til seks timer. Alle vei og trefikkskilt er tospråklig arabisk/engelsk så det er lett å finne frem. Før man starter på denne turen er det noen praktiske ting vi må gøre oppmerksom på. 

Det ene er at en slik tur (til Oman) koster litt mer enn bare utgiftene til leiebil, det må betales (det som kalles) en utreiseavgift fra Dubai, og for det andre så må det betales et turistvisum for å komme inn i Oman. 

Totalt vil disse ekstra utgiftene være på ca. to til tre-hundre kroner per pers. Det er også viktig (og dette gjelder all leie av bil i Dubai) at man på forhånd undersøker med bilutleier om det er tillatt å ta bilen ut av Dubai og inn i Oman. 

(I Emiratene finnes det på forskjellige ting noen spesielle regler som ikke alle kjenner til, og det er derfor viktig å dobbeltsjekke nesten alt slik at man unngår evt. problemer).  Oman


 

 

 

Abu Dhabi

Hovedstaden i De Forente Arabiske Emirater heter Abu Dhabi, og ligger ca. tretten mil fra Dubai (ca. to-timers kjøretur). Når man først er i Emiratene og har lyst til å se noe annet enn bare Dubai, så er denne byen virkelig å anbefale.

Abu Dhabi er i likhet med Dubai en moderne by, den er et turistmål for mange, men har hittil ikke samme status (turistmessig) som Dubai.


 

 

 

 

Al Ain

Al Ain beskrives av mange som den grønneste byen i Emiratene, sogar i hele Midt Østen. Al Ain er både en flott by og en oase. Her finnes det meste som eks. museer, fornøyelsesparker, gamle fine bygninger og ikke minst et ekte arabisk miljø. Al Ain ligger ca. seksten mil fra Dubai. Ta turen, den anbefales av flere.


 

 

 

 

Andre aktiviteter og opplevelser i Dubai - (Tours)

 

I Dubai er det mange (både små og store) virksomheter som tilbyr - Dubai Tours. Mulighetene er mange, og her er noen eksempler. Ytterligere informasjon om alle slike turer får man på hotellet.

 

 

En guidet tur til hovedstaden i UEA (United Emirates of Arabia) tar kun et par timer med bil. I opplegget inngår et besøk på et petrolium (olje) anlegg. I turopplegget inngår også et stopp med restaurantbesøk, hvor man kan se solnedgangen i ørkenen.

 


 

 

Tur til Al Ain oasen med besøk i en zoo. Turen går via det høyeste fjellet i UEA opp Jebel-Hafeet hvor man kan beundre utsikten mot det kopperfargede ørkenlandskapet.

 

Al Ain oasen har vært stoppe og hvilested for ørkenvandrere i flere hundre år.

 

 

 


 

 

Noen lokale turoperatører tilbyr turer til beduinlandsbyer som ligger utenfor Dubai. Her får man se hvordan livet er i ørkenen, og man får opplæring i kamelridning.


 

 

I Emiratene er detr over fire hundre forskjellige fuglearter, og disse tiltrekker seg ornitologer fra inn og utland. Det arrangeres både dag og ukesturer til disse områdene.


 

 

En tur til et kamelrace i ørkenen vil for de fleste være en minneverdig opplevelse. Kamelrace arrangeres hver torsdag og fredag i vintermånedene. Atmosfære på slike race er topp.


 

 

Kamelen er et arabisk symbol, og turer med kamelridning arrangeres av alle turselskapene. De fleste hotellene i Dubai tilbyr dette til sine gjester.

 


 

 

De som liker fart og spenning vil like en tur i ørkenen for Sand Skiing. Man kjører ned bratte sanddyner på ski, brett eller kjelke. Slike skisafari arrangeres hele året som halv eller heldags turer.


 

 

Shopping i Dubai er en "fest" i seg selv. Man besøker lokale butikker, shoppingsentra og markeder på en guidet shoppingtur. Her får man anbefalinger om gode shoppesteder og alle arabiske prutetriks.

Se også vår shoppingside.


Sesongenes høydepunkter i Dubai

"Sunshine is delicious, rain is refreshing, wind braces up, snow is exhilarating;
there is no such thing as bad weather just different kinds of good weather." John Ruskin

Dubai har en svært begivenhetsrik sosial kalender og besøkended kan underholde seg selv med blant annet internasjonal sportslige arrangementer, shopping, festivaler, musikk arrangementer og et innholdsrikt kulturelt program. De mest kjente begivenhetene er det årlige hesteløpet - Dubai World Cup, den internasjonal jazz festivalen og Dubai Shopping Festival. Siden de årlige hendelsene skifter dato fra år til år kan det være hjelpsomt med en aktivitetskalender som forteller når de forskjellige begivenhetene blir avholdt.

Årlig Aktivitetskalender


Januar

The Dubai Marathon, Dubai Shopping Festival, Dubai International Jazz Festival, Emirates Cup tradisjonell Dhow Sailing Race, Dubai International Sailing Week Regatta

Februar

The Dubai Terry Fox Run, Dubai Tennis Championships

Mars

Dubai Desert Golf Classic, Dubai World Cup, Dubai International Surf Challenge

April

International Smykker utstilling

Mai

Lokale og internasjonale arrangementer

Juni

Dubai Sommer overraskelser, UAE National Sailing Championship

Juli

Dubai Sommer overraskelser

August

Dubai Sommer overraskelser

September

Lokale og internasjonale begivenheter (Dubai, The city that cares festival)

Oktober

Gulf IT Exhibition (GITEX), UAE Desert Challenge

November

Hesteløp sesongen, Dubai tradisjonell Dhow Sailing Race

Desember

Rugby 7s, Dubai Air Show, Dubai Grand Prix, Nasjonaldag feiring

 


 


Gullsouken i Dubai. Herkan du  kjøpe gull til 50% av prisene hjemme. 

 

 


AltomFerien

AustraliaGuiden

CubaGuiden

EgyptGuiden

KyprosGuiden

  CruiseGuide

BåtGuiden

AltOmLondon

TunisiaGuiden

 

Alt innhold på CubaGuide.no er opphavsrettslig beskyttet ©